Prof. Dr. Reşat ULUSAY'a ISRM'den İki Ödül

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Reşat ULUSAY, Derneğimiz, Mesleğimiz ve Türkiye Bilim Topluluğu için gurur verici uluslararası başarılarını sürdürerek Uluslararası Kaya Mekaniği Birliğii (ISRM) tarafından iki ödüle layık görülmüştür.

a) Prof. Dr. Reşat Ulusay, Lifetime ISRM Fellow (Yaşamboyu ISRM Üyesi) olarak seçilerek ödülü, Montreal'de (Kanada) gerçekleştirilen 13. Uluslararası Kaya Mekaniği Kongresi'nin 12 Mayıs 2015 günü verilen gala yemeğinde düzenlenen bir törenle takdim edilmiştir. “Yaşamboyu ISRM Üyesi” ödülü, 2011 yılından itibaren, kaya mekaniği/kaya mühendisliği alanında kişisel üstün başarı göstererek ISRM'nin üst düzeyde tanınırlığına ve saygınlığına önemli katkılar sağlayan üyelerine verilmektedir.

b) Prof. Dr. Reşat Ulusay, 2006'dan bu yana başkanlığını yürütmekte olduğu “The ISRM Commission on Testing Methods” Komisyonu'nun başarılı çalışmalarından dolayı Komisyon adına “ISRM Outstanding Commission Award 2015” (ISRM Üstün Başarılı Komisyon Ödülü-2015) ile ödüllendirilmiş ve Ödülü, Montreal'de (Kanada) gerçekleştirilen 13. Uluslararası Kaya Mekaniği Kongresi'nin 12 Mayıs 2015 günü kapanış oturumunda düzenlenen bir törenle almıştır. ISRM tarafından ilk kez 2015 yılında ihdas edilen ve 4 yılda bir verilen bu ödül, ilk kez Reşat Ulusay'ın 2006'dan bu yana başkanlığını yaptığı ISRM Deney Yöntemleri Komisyonu'na verilmiştir. Ödül belgesi Komisyon adına Reşat Ulusay tarafından alınmış olup, bu Komisyon'un üyeleri arasında ülkemizden Prof. Dr. Hasan Gerçek (Bülent Ecevit Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü) de bulunmaktadır.

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Reşat ULUSAY'ı yürekten kutlarız. Derneğimiz, mesleğimiz ve ulusumuz adına hepimizi onurlandıran bu başarıları için sonsuz teşekkür eder, katkı ve başarılarının devam etmesini dileriz.



Yayınlanma Tarihi: 9.06.2015